6 redenen waarom je een springkussen beter kunt huren dan kunt kopen

zaterdag 18 april 2020

Wanneer je op zoek bent naar een springkussen voor bijvoorbeeld een evenement of een feestje zijn er 2 mogelijkheden. Een springkussen kopen óf huren bij één van de vele bedrijven die springkussens verhuren in Nederland. Maar waarom zou je een springkussen huren wanneer kopen ook een optie is? Aan de hand van deze 6 redenen proberen we je hier inzicht in te geven.

Gebruiksfrequentie
Waarschijnlijk zal je een springkussen niet iedere maand gebruiken. Wanneer je een springkussen niet minimaal 6 á 7 keer per jaar gebruikt loont het al niet meer om een springkussen te kopen ten opzichte van huren.  Dit lijkt in het begin wellicht nog niet eens zo veel maar valt in werkelijkheid vaak tegen.

Ruimte
Wanneer je een springkussen koopt zal je de nodige ruimte beschikbaar moeten hebben om het kussen op te slaan. Zowel tijdens als buiten het gebruik om nemen springkussens redelijk veel ruimte in beslag. Niet iedereen heeft hier de mogelijkheid voor of zit daarop te wachten.

Onderhoud
Een springkussen dat niet gebruikt wordt vergt onderhoud. Het springkussen dient schoon te blijven en altijd in veilige staat te verkeren. Bij het huren van een springkussen komt dit geheel voor rekening van de verhuurder. Je bespaart jezelf hiermee een hoop tijd en moeite. Ook onverwachte reparaties aan het springkussen kunnen flink wat geld kosten. Wanneer je huurt hoef je je hier geen zorgen meer over te maken.

Het gemak van huren
Wanneer je een springkussen huurt wordt deze meestal op locatie bezorgt en opgezet. Dit bespaart je een hoop sjouwwerk. Wanneer je uitgesprongen bent wordt het springkussen weer afgebroken, opgevouwen en meegenomen. Op deze wijze heb je hier zelf geen moment omkijken naar. Dat betekent dat jij ondertussen tijd hebt voor andere dingen.

Formaat van een springkussen
Naarmate het formaat van een springkussen toeneemt stijgt de koopprijs enorm. De huurprijs daarentegen stijgt veel minder. Daarom is het, zeker wanneer je op zoek bent naar een groot springkussen, vele malen voordeliger om een springkussen te huren. Bij de aanschaf van een stormbaan bijvoorbeeld zult u al gauw moeten denken aan een prijs van enkele duizenden euro’s.

Exclusief
Wanneer eenzelfde springkussen vaak wordt gebruikt kan het gaan vervelen. Kinderen wennen ergens aan en gaan zich vervolgens vervelen. Ze zijn altijd op zoek naar iets nieuws en verwachten dit ook te krijgen. Bij het huren van een springkussen kun je daarentegen iedere keer opnieuw een andere keuze maken voor een springkussen. Dit biedt kinderen voldoende afwisseling en originaliteit.

Zoals je ziet is het kopen van een springkussen een optie wanneer je denkt het kussen zeer regelmatig te gaan gebruiken. In alle andere gevallen raden wij je aan een springkussen te huren. De lagere prijs, het gemak van huren, de afwisseling die je kinderen hiermee biedt en het feit dat je niet met gedoe zit wat betreft het opslaan van je springkussen zijn doorslaggevende factoren wanneer je de afweging maakt om te kopen of te huren. Heb je vragen over het plaatsen van een springkussen op je evenement of feestje? Neem dan contact met ons op! Wij adviseren je graag.

Terug naar het nieuwsoverzicht