Coronamaatregelen en richtlijnen vanuit het RIVM

De coronacrisis heeft een grote impact op onze branche en op de samenleving als geheel. Diverse beperkende maatregelen zijn opgelegd vanuit de Rijksoverheid om de verspreiding van het virus in te perken. Zolang deze maatregelen van kracht zijn dienen we ons aan diverse regels te houden met betrekking tot social distancing en hygiëne.


Ondertussen zitten de meeste kinderen ook thuis en dit heeft een behoorlijke impact op het gezinsleven, (kleine) kinderen zullen niet goed begrijpen wat er aan de hand is en hebben behoefte aan afleiding en vermaak. Ook voor de ouders die thuis proberen te werken of bijvoorbeeld een kind hebben wat jarig is in deze periode is het zoeken naar oplossingen en vooral ook informatie. Wat is er wél nog mogelijk en toegestaan in de huidige situatie?


Na telefonisch overleg met de voorlichtingsdienst van de rijksoverheid en aan de hand van de maatregelen die gepubliceerd zijn op rijksoverheid.nl proberen wij hier een korte samenvatting te geven onder welke regels het gewoon is toegestaan een attractie te huren:


 • BEGELEIDERS BIJ DE ATTRACTIES HOUDEN 1,5 METER AFSTAND VAN ELKAAR, DEELNEMERS EN OMSTANDERS.
 • MAXIMAAL 10 KINDEREN TEGELIJK OP DE ATTRACTIE (MINDER INDIEN DE VEILIGHEIDSREGELS VAN DE ATTRACTIE DIT VOORSCHRIJVEN).
 • ALLEEN KINDEREN JONGER DAN 12 JAAR MOGEN OP DE LUCHTKUSSENS.
 • ALS EEN KIND VERKOUDHEIDSKLACHTEN VERTOONT (LOOPNEUS, HOESTEN ETC) MAG DIT KIND NIET MET ANDERE KINDEREN (BUITEN HET EIGEN GEZIN) OP HET SPRINGKUSSEN.

Indien aan deze voorwaarden is voldaan mag een springkussen dus in de meeste gevallen gewoon op eigen grond worden geplaatst. Op openbaar terrein is niet wenselijk omdat dan al heel snel het samenkomstverbod voor volwassenen gaat gelden. Een verjaardagsfeestje vieren in de achtertuin met een klein aantal kinderen dat op bezoek komt is dus wel toegestaan, mits het aantal bezoekers de RIVM richtlijn niet overschrijdt.


 • Neem de actuele regels omtrent COVID-19 vanuit het RIVM in acht. Zie hiervoor www.rivm.nl.

 • Controleer bij jouw gemeente welke regels er aanvullend lokaal gelden, zoals een noodverordening.


Maatregelen van Springkussenverhuur Zuid-Hollandse Eilanden

Vanuit Springkussenverhuur Zuid-Hollandse Eilanden proberen wij uiteraard ook alles te doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Tegelijkertijd zoeken we net als onze branchegenoten hard naar manieren om toch een beetje omzet te kunnen blijven draaien en de kinderen wat spelplezier te leveren. Om het gebruik van onze attracties en spellen zo veilig mogelijk te maken hanteren wij de volgende maatregelen:


 • MATERIALEN WORDEN BIJ TERUGKOMST 3 DAGEN (72 UUR) OPGESLAGEN EN NIET VERHUURD.
 • TIJDENS PLAATSING VAN DE MATERIALEN OP LOCATIE BEWAREN WE 1,5 METER AFSTAND.
 • ONZE MEDEWERKERS DRAGEN HANDSCHOENEN ZOLANG ZE OP LOCATIE BIJ DE KLANT ZIJN.
 • BIJ HET AFHALEN VAN MATERIALEN ZETTEN WIJ DEZE DE MATERIALEN VOOR JOU KLAAR EN DIEN JE DEZE ZELF IN TE LADEN.
 • CONTANTE BETALINGEN ZIJN TIJDELIJK NIET MOGELIJK, GELIEVE VOORAF TE BETALEN OF BIJ LEVERING CONTACTLOOS MET PIN.

Hopelijk kunnen we ondanks alle terechte maatregelen aan de hand van deze richtlijnen toch de vele kinderen die nu thuis zitten een leuke middag bezorgen. Heb je vragen of opmerkingen over dit artikel of onze producten twijfel dan niet om contact op te nemen.