Een springkussen huren? Hier moet je op letten!

zaterdag 18 april 2020

Een springkussen is erg leuk om te huren voor een feest of evenement. Dit kan een bescheiden kinderfeestje zijn of misschien wel een groot feest voor heel de school. Ook bij evenementen voor de hele buurt is het een goed vermaak voor kinderen, al kunnen de volwassenen er ook wat van! De springkussens zijn een echte toevoeging, maar waar moet je op letten bij het huren van een springkussen? Hier komen een aantal zaken bij kijken, deze zijn uitgelicht in het artikel.

Vervoer
Het vervoeren van een springkussen kan voor velen nogal lastig zijn, het neemt veel ruimte in beslag en veel auto’s hebben deze ruimte niet. Zorg er dus voor dat je een auto van voldoende formaat kan lenen, of huur een busje. Een derde optie is het te laten bezorgen en afhalen door het verhuurbedrijf. Zo bespaar je de moeite en weet je zeker dat het springkussen veilig en op tijd aankomt bij de bestemming.

Zorg voor genoeg ruimte
De afmetingen van een springkussen staan altijd aangegeven, houdt echter rekening met een meter of 2 extra aan de zijkanten. Dit is voor de veiligheid van de springers en zo zorg je er ook voor dat het kussen onbeschadigd blijft. Het kan voorkomen dat het kussen net aan past in een tuin en dat het dus schuurt tegen het hek. Zorg dus altijd voor wat extra ruimte zodat het kussen veilig blijft voor de wildebrassen en niet beschadigd.

Begeleiding
Bij het huren van een groot springkussen of bijvoorbeeld een<a href="http://www.springkussenverhuur-zheilanden.nl/product/stormbaan-jungle-run-17m-huren//"> stormbaan</a> is er vaak begeleiding gewenst. Een groot springkussen kan nogal wat voeten in de aarde hebben en hierbij is het handig om hulp te hebben. Natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om het springkussen door professionals te laten opzetten, weliswaar tegen betaling.

Ondergrond
De ondergrond waarop het springkussen komt te staan is erg belangrijk. Het is de bedoeling dat deze schoon is en het kussen niet zal beschadigen. Een ondergrond zoals gras is ideaal, deze is zacht en zal het springkussen niet kunnen beschadigen, let wel op modder. Een beetje viezigheid kun je nooit uit de weg gaan dus schoonmaken is een vereiste. Ondergronden zoals steen moeten eerst goed worden nagekeken op grind, losse stukken steen en eventueel glas. Als nhet kussen toch op een harde ondergrond komt te staan moet je zorgen voor valmatten vanwege de veiligheid. Deze kun je ook bij het verhuurbedrijf huren.

Weersomstandigheden
Bij het huren van een springkussen is het handig om rekening te houden met de weersomstandigheden. Rond de winter en herfst bijvoorbeeld is het fijn om een springkussen met een dak te hebben voor eventuele neerslag. Ook is een springkussen met een dak warmer en spring jij je vanzelf warm.

Veel plezier met het springkussen en spring erop los!
Mocht je nog vragen hebben of graag advies willen over het huren van een springkussen bij Springkussenverhuur Zuid-Hollandse Eilanden dan kun je uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!

Terug naar het nieuwsoverzicht