Een themafeestje organiseren, hoe pak je dit het beste aan?

zaterdag 18 april 2020

Een themafeestje organiseren? Erg leuk! Maar hoe pak je dit het beste aan en wat komt er allemaal bij kijken…. In dit artikel geven wij je een aantal tips zodat jij een goed georganiseerd themafeestje kan geven. Als je kind vrienden en vriendinnen uitnodigt voor zijn of haar verjaardag willen ze natuurlijk een supervet feestje geven waar zoveel mogelijk klasgenootjes bij zijn. Om een leuk themafeest te organiseren is het belangrijk te weten wat je kind wilt en hoever je hierin zelf wilt gaan. Wij geven je een aantal basis tips die je voor elk themafeest kunt gebruiken.


Kies een thema
Wat ongetwijfeld het belangrijkste is, is toch wel het kiezen van een thema voor het feest. Misschien roept je kind al weken wat hij of zij wil maar kinderen kennende kan dit nogal eens veranderen. Kijk samen wat een leuk en passend thema is voor de leeftijd en wat uzelf haalbaar lijkt. Bij meiden zal dit vaak een prinsessen thema of finding Nemo zijn en bij jongens kan dit draaien om auto’s of een stoere western verjaardag.

Wie komen er allemaal?
Als tweede stap is het belangrijk te weten wie er allemaal komen op het feestje. Hoeveel mensen nodig je uit en wat is de leeftijd van deze vrienden of vriendinnen. Vaak is de leeftijd wel hetzelfde maar door sport of een zittenblijver in de klas kan dit weleens verschillen. De omvang van de groep is cruciaal voor het organiseren van het feest, je wilt natuurlijk niks tekort komen en dit zorgt ook voor een goede voorbereiding op wat voor drukte je te wachten staat. Mocht het een groep zijn van meer dan 8 kinderen, dan raden wij aan een andere ouder of bijvoorbeeld een oma als hulp te hebben. Zo overzie je de groep en houd je het feestje een beetje in toom rond de spelletjes en/of etenstijd.

Hoelang moet het gaan duren?
Bedenk goed vanaf welke tijd en tot hoe laat het feestje zal plaatsvinden. Vier je het al vanaf vroeg in de ochtend en duurt het feestje tot net iets na de lunch of begin je met de lunch en loopt het feestje door tot eind middag? Kijk goed of de extra hulp beschikbaar is wanneer jij ze nodig hebt en dat de tijd ook gepast is voor de kinderen. Een feestje moet normaliter niet langer dan 4 uur duren, dan beginnen de kinderen al aardig moe te worden en is het tijd om weer lekker naar huis te gaan. Het ligt natuurlijk ook aan de eventuele activiteiten en spelletjes die er gepland staan. Neem dit ruim want, hier en daar zullen dingen uitlopen.


Wat er allemaal bij komt kijken…
Wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een themafeest is het bepalen van het thema, de uitgenodigden, het tijdschema, de decoratie, de uitnodigingen, de activiteiten, eten en drinken en eventueel een goodie bag.

Aan de hand van een budget kan je inkopen doen om het thema feest aan te kleden. Bij een prinsessen feest is het leuk als er voor iedere genodigde een kroontje is en qua eten en drinken kun je denken aan cupcakes en limonade met leuke glitter rietjes. Bij een western feest voor de jongens kan gedacht worden aan stoere hoeden, waterpistooltjes en hotdogs en limonade. De uitnodigingen moeten passend zijn bij het thema, zorg dus voor een leuke kaart die het thema goed weergeeft en de genodigde gelijk in de stemming brengen.

Activiteiten in de zomer zijn wat makkelijker te bedenken dan in de winter, kinderen kunnen dan al gauw naar buiten voor een potje voetbal, spelen met waterpistolen of waterfles bowlen. Ook het springen op een springkussen is altijd erg in trek! Op internet kun je veel verschillende spellen vinden die leuk zijn voor diverse leeftijden, of bedenk zelf een leuk spel!

Veel succes en vooral ook plezier toegewenst tijdens het themafeestje!

Mocht je nog vragen hebben of graag advies willen over het huren van een springkussen bij Springkussenverhuur Zuid-Hollandse Eilanden dan kun je uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!

Terug naar het nieuwsoverzicht