In 3 stappen je springkussen perfect opgevouwen!

zaterdag 18 april 2020

Je huurt een springkussen. De gehele dag vermaakt iedereen zich prima op het springkussen. Missie geslaagd dus. Maar helaas moet het gevaarte aan het einde van de dag ook weer opgeruimd worden. Een springkussen goed opvouwen is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Want we willen het kussen natuurlijk minimaal zo klein mogelijk opgevouwen krijgen als dat het werd aangeleverd. Met behulp van deze 3 stappen vouw je voortaan binnen no-time een springkussen op. Deze gids is ook uitstekend geschikt voor het opvouwen van tentzeil en overige materialen die opgevouwen moeten worden.

Om te beginnen…
Om een springkussen goed op te kunnen vouwen zal je eerst moeten zorgen dat er zoveel mogelijk lucht uit is. Wanneer iedereen uitgesprongen is kun je de ritsen van de luchtgaten aan de zijkant van het kussen openzetten. De meeste lucht zal nu uit je luchtkussen lopen. Zorg ervoor dat de stukken stof van het springkussen altijd zo recht mogelijk worden gelegd, dit vereenvoudigt straks het opvouwen. Kreukels zorgen er namelijk voor dat het kussen snel in dikte toeneemt waardoor er meer lucht in blijft zitten. Wanneer deze ritsen open zijn kan het helpen om op het kussen te gaan liggen/zitten/staan om zoveel mogelijk lucht eruit te krijgen.

Het opvouwen
Wanneer je zo veel mogelijk lucht uit het springkussen hebt gekregen is het tijd om het kussen op te gaan vouwen. Leg het kussen hiervoor recht, en zo plat mogelijk, neer. Zorg dat je 4 hoeken ter beschikking hebt. Vouw nu de rechterkant van het kussen (de rechter voorhoek en de rechter achterhoek) voor 1/3 van het springkussen naar de linkerhoeken hier recht tegenover. Vouw vervolgens de linkerhoeken tegen de reeds opgevouwen rechterhoeken aan. Zorg opnieuw dat er zo weinig mogelijk lucht overblijft door het kussen zo strak mogelijk op te vouwen en desnoods het restant aan lucht eruit te persen. Vouw het kussen vervolgens dubbel. Het is nu tijd om het kussen op te gaan rollen. Ook dit moet zo strak mogelijk gebeuren voor het mooiste eindresultaat.

Tot slot
Wanneer dit gelukt is (het kan zijn dat je het kussen één of twee keer opnieuw op moet rollen) kun je het vastmaken met een bijgeleverde spanband. Trek deze stevig aan zodat het kussen niet meer uitzet. Je bent klaar! Je springkussen of tentzeil of wat dan ook is nu keurig opgevouwen en kan zo weer afgeleverd worden!

Bespaar je jezelf liever de moeite van het opvouwen van je springkussen en het terugbrengen naar de verhuurder? Wij bieden de mogelijkheid aan om het springkussen zelf af te breken en op te halen voor een kleine meerprijs. Mocht u graag een springkussen willen huren of advies krijgen over alles wat met springkussen te maken heeft dan kunt u uiteraard altijd contact met ons op nemen!

Terug naar het nieuwsoverzicht