Sportdag organiseren? Wij geven je deze 5 tips!

zaterdag 18 april 2020

Ga je een sportdag organiseren? Een dag waarbij iedereen die deelneemt een halve dag gaat afzien en zichzelf lichamelijk mag testen? Leuk, wij zijn een voorstander van een gezond mens die af en toe zijn lichaam test en dus sport. En over sportdagen hebben wij dan ook ideeën, van dagen voor jong en oud. Wij geven je 5 tips.


Competitie
Je maakt een sportdag spannend door er een competitie van te maken. Je kan dit doen door de deelnemers in groepen te verdelen en de punten van de groepen per onderdeel op te tellen of door de deelnemers individueel te laten strijden. De competitie maakt dat de meeste mensen net een stap harder kunnen lopen omdat ze het beter willen doen dan hun vrienden of vriendinnen.

Parcours
Heb je meerdere sportonderdelen? Dan is het voor de organisatie en de spanning in bijvoorbeeld en competitie het slim om er een lopend parcours van te maken. Wanneer onderdelen zijn opgedeeld over een parcours en als elke deelnemende groep of deelnemer slechts een aantal minuten heeft om over een onderdeel te doen, dan verloopt een sportdag gestructureerder en sneller. Daarnaast zijn de deelnemers niet op de hoogte van prestaties van andere wat het presteren tijdens een competitie spannender maakt.

Spellen
Je kan in je sportdag ook een aantal spellen verwerken om mensen te tot het uiterste te drijven. Bijvoorbeeld teamspellen die extra leuk zijn bij een competitie met teams. Denk aan broek- of zaklopen. Dit zijn vermoeiende sporten waarbij je jezelf intensief moet inspannen én samen moet werken om vooruit te komen.

Stormbanen
Als je een parcours hebt kan je ook een stormbaan plaatsen. Een stormbaan van bijvoorbeeld 24 meter vergt veel energie om overheen te komen. Zeker als je dit zo snel als mogelijk moet doen omdat het er toe doet hoelang je erover doet. Zo verlangt een stormbaan van je dat je zowel lenigheid en kracht toont om als snelste aan het eind te komen. Uiteraard kan je dit ook in teamverband doen door iedereen tegelijk over de baan te laten stormen.

Luchtkussens
Sporten en sportbanen kunnen op vele wijzen beoefend worden. Je kan zelf een voetbalveld creëren met paaltjes of bijvoorbeeld een net spannen tussen bomen voor badminton of volleybal. Een makkelijkere manier is door het gebruiken van springkussens waarbij gelijk een strak net wordt gespannen en de randen van het veld worden opgeblazen. Daarnaast maakt een luchtkussen mogelijk om meerdere sporten te doen die je normaal niet kan doen. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een klimwand of levend tafelvoetbal.

Zo zie je dat door simpele trucjes: het maken van een competitie en het gebruiken van een springkussen, dat je een sportdag makkelijk extra leuk kan maken. Omdat het net wat anders is dan een gewone sportdag halen mensen er meer uit en hebben ze meer plezier!

Veel plezier met de sportdag en sport erop los!
Mocht je nog vragen hebben of graag advies willen over het organiseren van een sportdag bij Springkussenverhuur Zuid-Hollandse Eilanden dan kun je uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!

Terug naar het nieuwsoverzicht