Zeskamp organiseren? Deze 6 spellen kan je gebruiken.

zaterdag 18 april 2020

Zeskamp, wie kent het niet? Zeskamp wordt al jaren gespeeld op scholen, familiedagen, dorpsfeesten en kampen. Het kenmerkt zich door de juiste afwisseling in de spelen tussen behendigheid, kracht en slimheid. Door het met een team te spelen kan je over alle vaardigheden beschikken en door elkaar te helpen kan je eerste worden. Wij hebben de 6 leuke zeskamp spellen voor je op een rijtje gezet.

Teamplay
Zoals we al zeiden, het draait bij zeskamp allemaal om ‘team play’. Heb je een lastig spel waar de één heel goed in is, maar de ander niet? Dan help je elkaar. Zeskamp leent zich dan ook uitstekend voor team trainingen binnen het bedrijf of als je een tijdje met een zelfde groep gaat optrekken tijdens een kamp. Je leert de sterke en zwakke punten van elkaar en je leert elkaar goed kennen.


1. Skilopen
Skiën doe je over het algemeen alleen zal je misschien denken. Hoe kan het dan dat dit een teamspel is? Nu is het zo dat dit geen gewone ski’s zijn. Met deze ski’s moet je namelijk lopen. En dat gaat niet heel goed alleen. Maar als je met zijn allen de kracht heb om een skilat omhoog te tillen dan kan je er wel mee lopen. Voorwaarde is wel dat je dit tegelijk doet, anders gaat het mis. Dit betekend dus dat met vijf personen op 2 skilatten staat en moet proberen een bepaald punt te halen.

En zeskamp zou zeskamp niet zijn als je dit niet tegen een ander team zou moeten spelen. Ga dus samen met je team de uitdagen in aan om een ander team te verslaan. Bepaal een eindpunt en zorg dat jij daar met jouw team als eerste bent. Zorg niet dat je gezamenlijk bezwijkt onder de druk, anders ga je fouten maken!

2. Bloklopen
Bloklopen is niet zozeer een teamspel tenzij je er een estafette van maakt tegen een ander team. Als je er een estafette van maakt moet iedereen om de beurt plaats nemen op de blokken. Het bloklopen is in theorie heel simpel: je gaat op de blokken staan, en door de touwen strak te trekken kan je met de blokken gaan lopen. In de praktijk werkt dit iets anders. De blokken zijn vaak instabiel en omdat je de touwen strak moet houden wordt het lopen een stuk moeilijker.

3. Zaklopen
Ken je misschien nog het oude zaklopen in jutte zakken? Dan is dit voor jou <a href="http://www.springkussenverhuur-zheilanden.nl/product/zaklopen-3p-2stuks/">zaklopen 2.0</a>. Je moet bij deze moderne vorm van zaklopen je inbeelden dat je nu met 4 personen tegelijk in een zak staat. Dit betekend dat je een hele goede timing moet hebben. Je moet namelijk allemaal tegelijk vooruit springen en de zak meenemen. Doe je dat niet? Dan is de kans groot dat jij of heel je team valt op jullie snuit. Dat is iets wat je wil voorkomen lijkt ons? Zeker als je tegen een ander team racet. Dan kan je jezelf en je team geen val permitteren. Teamwork dus.


4. Skippybalken
Je kent ze misschien wel, de skippyballen. Je ziet er nu nog steeds kinderen op spelen. Een simpele grote bal waarmee je in ruimte kan stuiteren. Verleng die ballen nu eens tot een balk en je hebt de zogenoemde skippybalk. Dit betekent dan ook gelijk dat je niet meer de enige bent die op die balk zit. Dat betekent weer dat je gelijk zal moeten timen om naar voren te springen. Timing speelt bij de skippybalken dus een rol en ook vooral kracht, je benen verzuren nog al snel. Dus zorg dat je sterke mensen op de balken plaatst.

5. Vliegend tapijt
Oké hij kan niet écht vliegen. Hij vliegt pas als je aan het<a href="http://www.springkussenverhuur-zheilanden.nl/product/vliegend-tapijt-2stuks-huren/"> tapijt</a> trekt. Hoe werkt het dan? Je moet met een aantal teamgenoten op het tapijt gaan staan. Vervolgens spring je met zijn allen tegelijk omhoog en vooruit. En iemand anders trekt aan het tapijt. Dan ‘vlieg’ je met zijn allen naar voren. Met een vleugje fantasie dan. Nog één keer dan: het draait allemaal om timing.

6. Touwtrekken
Onze laatste spel vereist iets anders dan timing. Wel teamwork, kracht en techniek. Wist je dat er zelfs een WK touwtrekken bestaat? Ja, mensen die professioneel touwtrekken. Belangrijk is natuurlijk dat je tegelijk gaat trekken en samen. Samen sta je sterker dan alleen. Vervolgens moet je jouw kracht goed inzetten, niet alleen met je armen, ook met je benen. Dat vergt weer techniek. En een beetje communiceren kan ook geen kwaad natuurlijk. Roepen om de tegenstander van zijn apropos te brengen of gewoon om elkaar aan te moedigen.

Veel plezier met de zeskamp!
Mocht je nog vragen hebben of graag advies willen over het organiseren van een zeskamp bij Springkussenverhuur Zuid-Hollandse Eilanden dan kun je uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!

Terug naar het nieuwsoverzicht